Monday, July 06, 2009

Laulu- ja tantsupeo kampsun / Song festival sweater

Kampsun
Esimesed külmad ilmad meie tibina jaoks on nüüd käes ja viimast lihvi vajav kampsik sai lõpetatud alles äsja, kuigi selle kudumisega tegin algust enne aprilli. Kudusin tolle tavalise raglaanlõikega alt üles, lõngaga, mis jäi üle Debbie Blissi Catrionast.
Laulupeo tüdrukumotiiv tuli sinna peale ööl vastu pühapäevast pidu ainsa villase lõnga jupiga, mis kodust leidsin. Kuna Lea vanem õde ilmutas end laulupeole oma rahvarõiva setis, siis oli ka pere pisimale vaja midagigi erilist. Käsitöö suvisest numbrist võiski õnneks temaatilisi mustreid leida ja nii ta peale silmatud saigi.

The very first cool day experience for our tiny tot has arrived, so a sweater has turned a necessity. I started this sweater before April, but finished it just now. I used a regular bottom-up raglan model, with seed stitch borders. I used up the leftover yarn from Debbie Blissi Catriona knit a while back.
The motif is an after-thought addition, I got the idea from Estonian handicraft magazine.



Laulupeo tydruk
Vanavanaema nööbisahtlis leidus veel täpselt kolm tugevamat pärlmutter nööpi ja nii sai kampsun tantsupeol sisse õnnistatud ning laulupeol säras juba päikesetüdruk ka selle rinnal.
Lõng: Schoeller + Stahl Merino Soft
Varras: 3,5 mm
Muster: Enda peaga (silmatud motiiv: Käsitöö Suvi 2009)

Yarn: Schoeller + Stahl Merino Soft
Needle: 3,5 mm
Pattern: My own (motif: Käsitöö Summer 2009)

No comments: