Monday, February 02, 2009

Ülejäägid kasutusse / Leftovers

Eteim viis kasutada ära väikeseid koguseid imepehmet lõnga on teha beebiasju. Viimatisest sallist järelejäänud 40 grammi kasutasin beebi mütsi ja papude jaoks - ka siinses palavas kliimas kulub mõni soojem jäseme kate ära, eriti kui sisetemperatuurid võivad vabalt alla 20 kraadi olla. Kahjuks ei õnnestunud kulutada ära kogu ülejääki, peale nelja papu ja ühe mütsi kudumist jagunuks veel üheks paariks varbasoojendajateks, aga noh olgu sellega kuidas on.
Lõngaks Grignasco Mousse (milles 50% sojat, 40% tallevilla ja 10% siidi; meetreid 185), varras 3 mm, muster täitsa enese aruga. Ja meeldetuletuseks, et mälu ei ole piisav argument loomaks üles 48 cm jagu silmuseid peakattele, kui tegelikult sünnivad lapsed vähemalt 10 cm väiksemate peadega. See tähendab ainult seda, et kõik tuleb uuesti kududa.

Easiest way to use up small quantities of leftover yarn is to make some baby items - bootees, tiny newborn hats, thumbless mitts etc. From the latest scarf I had some 40 grams left over so I knit up a hat and booties. Even in the hot and humid air of Singapore we need to cover up - when entering indoors!
Yarn is Grinasco Mousse (50% soya, 40% lambs wool and 10% silk; meterage 185), I used 3mm needles.

baby

2 comments:

Tullia said...

Ma olen väikseid villasokke kudunud jääkidest nii enda tüdrukule kui ka kingituseks. Siis on nii hea tunne, kui midagi saa jälle päris otsa.

Ruudi said...

iiisver kui nummid!!!