Wednesday, January 10, 2007

Kõik saladused välja

Nii, jõulud läbi. Mina kodus ja nüüd võib hakata avalikustama kinke, mis said tehtud. :)
Esmalt siis SKS.
Mina sain Vikikeselt sellise bareti :) See on nii minulik, kui vähegi olla saab :) Peale selle oli veel pakis punaste kivikestega tehtud käekett ning karp šokolaadikomme :)

Mina tegin Pamplile entrelaci ehk lapikudumise tehnikas salli.

Lõng: Filatura di Crosa Zara (100% meriino tallevill, 50 gr = 125 m)
Kulu: ca 280 gr
Vardad: 3,75 mm bambus
Muster: isiklik looming (salli pikkus blokeeringus 210 cm, laius 25 cm. Kaelas 195 cm ning 20 cm - mustri eripära ongi natuke kokkutõmbuda)
Kõige jubedam oli otste peitmine, aga lõng on imepehme ja mõnus kududa. Kui ma Pampli ankeedi endale sain, siis ma lugesin sealt, et talle meeldivad väga looduslähedased toonid. Ja kuna Eestis oli veel oktoober ja siingi nägi natuke värvi puudel, siis tuligi mõte teha sall teemal sügisene mets. Selline ta sai.

Emale valmis vanutatud 30date stiilis kübar (eesti heidest) - kootud ning seejärel pesumasinasse, millel peal kaunistamiseks heegeldatud lilled paar toonis nööpi südameks.

Vanaemale suvel enda värvitud eesti maavillasest õlasall Interweave Knits sügisnumbri pääsusaaba räti ainetel (muutma pidin, sest lõnga ei jätkunud). Selle salli laiuseks tema 190 grammi juures sai 124 cm ja pikkus keskjoonelt 62 cm.

Ning emale Harriet.ee'st tellitud käsitsivärvitud ja kedratud meriinovillasest lõngast Eijdo 160 venitatud silmustega sall. Kulus 100 gr tokk (jupike jäi järele), pikkust ei mõõtnud, aga ilusti läheb ümber kaela kaks korda. Varrrasteks mingist kergest puust veneaegsed (või vanemadki) vardad, mis mu mõõdiku kohaselt on 5 mm jämedad.

Lisaks said enne jõule valmis veel komplektike Leenule ning paar kindaid (üks läks kolmandal käesolemise päeval lups kaduma). Aga need on tavalised, pilti ei pane.

1 comment:

Anonymous said...

see barett sobib sulle suurepäraselt :) väga ilus! Ja sall mille ise tegid... tohutult suur töö tundub nii vaadates?!? aga väga ilus ja huvitav !