Friday, January 04, 2008

Poolevale-roositud / Faux-roositud

faux roositud2008 esimeseks need roositud küll ei kvalifitseeru (esimesed olid titekindad, mis on praegu veel Katu pildimasinas), aga esimesena saavad esitletud poolvale-roositud. No miks siis ei ole päris õiged roositud? Sest roosimislõng on kahekordselt. Aga ma juba ostisn endale ka 1.5 mm vardad, nii et varsti proovin ka roositud ja kihnu kindad. Muhu kinnaste jaoks oleks vist veel õhemaid pulki vaja?!?


These mittens are not the very first FOs of the 2008, I managed to finish a pair of baby mitts beforehand, but I won't present them without a decent picture, so there Faux Roositud have the honor to be very first ones presented on 2008.




Teabeks:
Lõngaks - tavaline maavillane, teadmatult tootjalt, lõngakulu kokku umbkaudu 80-90 grammi.
Muster - omaenese mõistusega välja nuputatud.
Varras - varre jaoks 2 mm, muu jaoks 2,5 mm.


Faux roositudWhy are they Faux, one may ask. Quite simple, roositud inlay is supposed to be done with just a single thread, but I used it double, otherwise I would have had to go down on needle size and there simply wasn't much to go down to. But I already bought 1,5 mm dpns, so soon I want to go for another attempt.

Info:
yarn - simple estonian homespun, no idea who made it though, approximately 80-90 grams.
pattern - my own.
needles - for cuff 2mm, else done with 2,5 mm.


5 comments:

KK said...

Väga armsad kindad on!

Elsa said...

Väga vahvad, ja värvid meeldivad mulle väga :)
Ma just eelmisel nädalalõpul leidsin oma kunagi roositud sokid üles ja mõtlesin, et vot roosimist pole ammu kasutanud :)))

Tullia said...

Peaks ka kinnaste kudumist üle pika aja proovima. Ilmad on ka sellised, et käed igatsevad midagi sooja.

Krentu said...

Väga ilusad kindad! Värvid on tõesti mõnusad :)

Ing. said...

Krentu, ma käin küll Epu poes ainult kaks korda aastas, aga nii selletalvisel, kui ka möödunud suvel tal oli Rowanit. Midagi tal seal on alati kui olen juhtunud, aga tellimisega pidi ka selline lugu olema, et alati saavat vähem, kui palutud. Sa võid seal läbi hüpata ja vaadata, mida ta pakub. Püsi-Rowani-eksponaati tal vist pole.