Monday, November 05, 2007

Vana võlg

Kui ma Itaalias asju kokku pakkisin, siis leidsin ma ammu-ammu (nii umbes kevad 2006) lõpetatud ja täiesti teenimatult kappi jäänud (sest mul pole valget triiksärki) vesti, mis mulle tegelikult kohutavalt meeldib, isegi kui see mu kerest jämedamaks teeb.
Tolle vesti taga on lugu ka. Jutt on sedasi, et kui ma Jäänukite vesti Knitty.com'is nägin, siis ma lihtsalt pidin selle endale kuduma (oo, milline üllatus! maailmas ei ole eriti palju asju, mida ma ei tahaks endale kududa :P), ja mulle väga imponeerisid ka Alison Hanseli lõngavalikud, eriti ajasid ihukarvad kihevile lähivõtted lõngast, mida ta oli kasutatud oma poiste kampsuneis. Muidugi oli juba tolleks hetkeks lõngatootmine lõpetatud ja tegu üldse netipoodidest väga vähe kättesaadava brändiga. Lõngakurat minu peas aga ei andnud rahu ja lõpuks õnnestus mul välja nuhkida üks Hollandi pisike netita kuid meiliaadressiga poeke, mille vastutulelikul omanikul juhtus veel mõningaid värve riiuleis olema. Kasinast valikust hoolimata sain talutava värvikombinatsiooni ja tegin Maksesõpsiga ülekande ning jäin pakki ootama. Kuu aega ootasin, vahepeal olin juba poeomanikugi närvi ajanud, aga viimaks ta Itaalia posti kiuste ikka tuli. Ja valmis ma ta kudusin, vot nii:
leftovers vest
Phildar Legende Tweed Alpaca on väga mõnus lõng - huvitava tekstuuriga, kohev ja ilusate värvidega. Tehnilisest poolest ka:
Lõng on 48% villa, 41% akrüüli, 9% alpakat, 2% rayon'it; 125yd/115m 50g kohta
Kudusin vardaga nr. 4,5.
Tegelikult kudusin ka Leenule minivariandi, sest lõnga jäi üle. Aga talle see kahjuks meeldis ainult kapikaunistusena, reaalselt sai selga vest vaid korra. Ära kinkida ega anda hetkel veel ei raatsi.
Mõni gramm on ikka! veel üle, teeks bareti... oh %&"#!"!#/()(=? lõngad on ju kotis. Ja kott on konteineris. Ja konteiner on kuskil India ookeanis.

P.S Kudumiskannatlikkus on õpilasel kasvanud, minu õpetamiskannatlikkus vajab veel rahulikke hingamisharjutusi. Võrdväärselt on kasvanud ka kootud ripskoe ridade arv ning kuuldavasti pole mind varsti enam üldse vaja, sest kuueaastasel on oma arvates nüüd kudumine ka selge. Õnneks kõlban veel kokaks ja pealepuhujaks ja ettelugejaks. Kauaks sedagi?

P.P.S Lõngad on siin väga kallid. Ostan edaspidi netist, postimajast pakutakse ka Ameerika postiaadressi, mis teeb lõngaostlemishullusekuradile uksed lahti, enam pole vastupanuvõimet ka kübekestki järel.

P.P.P.S Muuseas, kas Eestis kuskil Schoeller+Stahli Merino Softi müüakse?

2 comments:

siuu said...

P.P.P.S Muuseas, kas Eestis kuskil Schoeller+Stahli Merino Softi müüakse?

Liann peaks müüma, kui see on see, mis sisaldab veidi ka mikrofiibrit.

Anonymous said...

liannil on steinbach wolle oma, karnaluksil oli piiratud värve