Wednesday, November 02, 2005

Nõidade pidu

Kuna 1. november on siinpool sood vaba päev, siis aruka perena võtsime esmaspäeva vabaks ja tegime ühe pikema väljasõidu. Leidsime vahva nädalavahetuse puhkusepaketi nõidade linnas Selvinos, Alpide jalamil, 1000 meetri kõrgusel. Meie pere kõik kolm last (kokku kolm meid ongi :P) said hirmsad maskeeringud.... kõige tillem oli õudne kollane linnuke.

Kui ma veel kodus asju pakkisin, siis kategooriliselt keelati varraste-lõngade kaasa vedamine ära. Hea oligi, sest aega polnud selleks mitte üks kriips, kogu aeg käis suur nõidade trall linnakeses või oli tegu enda nuumamisega. Kaks käsitöö ajakirja vedasin ikka kaasa, salaja... ja tõlkisin rongisõitude ajal uusi mustreid :P
Kuna ettevõtmine oli ühe neljaaastase põnni jaoks mõeldud, siis ei lootnud ma mingisugust suurt lõbu enda jaoks. Esmaspäeva hommikupoolikul saime nii palju tehtud suurte inimeste huvidest, et uttu mattunud linnakese peatänav sai läbi kolistatud. Mina hoidsin muudkui silma lahti, et järsku, mingi ime läbi, on mägede rahvas veel käsitöömaias ja lein mõne kena lõngapoe. Aga ei miskit. Viimases hädas astusin sisse kampsikuid müüvasse poodi ja seal oleks tahtnud hoosianna laulda, kui tädike ütles, et temal tagaruum lõnga täis ja müüb mulle vana hinnaga kraami maha, kui soovin. Vana hind on siis liiridest otse eurodeks ümber arvestatud, nii et kauba hind poole võrra väiksem. Letis olid veel ilusad papud - näe, sellised:

23 Eurot paar. Puhas käsitöö nii et polnud kahju maksta. Kohalikus rahas on see väga odav.
Aga tädi juurest ostsin ma veel selliseid asju:
  • Shaffhauser Wolle "Allround" 400 gr kollast ja 500 gr helesinist. 100 virgin wool (kes teab, mis see on? ) - kokku 30 Eurot. Sellest saab pere soojad sokid, mütsid ja kindad.
  • Jaeger "Fine Mohair" 350 gr punast (70% mohäär-30% akrüül) - 18 EUR
  • Jaeger "Softy Mohair"250 gr punast (70% mohäär - 30% villa) - 18EUR
Kõik ostetud lõngad on ammu juba tootmisest väljas, aga tädil on neid veelgi, kui vaja, siis lähen uuesti sinna jahile.
"Dolcetto o scherzetto" (Trick or treat) rongkäik oli ka minu jaoks üliedukas (Lapse surest kommivarust ma ei räägigi): ühes poekeses oli müügil palju punutud korve, 18 EURO eest sain endale lõngakorvi. Kogusaak on näha sel pildil:

1 comment:

Ussicke said...

Virgin Wool peaks olema mingi eriti peen versioon tallevillast (lamb's wool).