Tuesday, November 08, 2005

Tegijal juhtub nii mõndagi


Nii istun probleemi otsas. Tahan endale valmis nikerdada muude tegemiste kõrvalt sellise kauni kehakatte.

Siin on lõige ja kudumi pilt lähedalt. Kudusin ripskoe osa 2 mm varrastega, mustriosa 2,5 mm varrastega (nagu õpetuses kirjas). Lõng on Cablè 5. Info: 100% puuvill, 50 gr = 215 m, vardad 2-2,5, proovilapp peaks olema 34 silma = 10 cm laiust, minul tuli 23 silma 10 cm'le.

Hetkel on minu töö laius 41 cm ja seda siis kui esialgsest 130st loodud silmast sai 95. (Kui olin esimesel katsel kudunud juba hea 12 cm, siis tuli meelde mõõta ka, noh, jälle oleks lehmale paras olnud) Minu peamine mure on see, et ma vist ikkagi koon liiga lõdva käega (muuseas villasuguse jämedama lõngaga kududes pole probleeme olnud), sest ei ole normaalne, et ma saan nii suure erinevuse. Kõige rohkem pelgan seda, et kui kunagi kaks poolt valmis on, et siis see mulle selga ei mahu (või paistab liialt läbi, praegu tundub nii hõreline), sest olen nii massiivselt mustriosa vähendanud. Nii et küsimus oleks selline, et kui ma oma mõõte tean, siis kas on võimalik kuidagi teada saada, milline oleks optimaalne esi- ja tagatüki laius? Ja kas ma võibolla peaks lihtsalt väiksema vardaga kuduma? Peab ikka proovima nr 2 varrastega vist. Kuna tegu ikkagi suht aeganõudva tööga, siis hää meelega seda 100korda ei alustaks.

Lähedalt paistab selline.
Appi!!!

3 comments:

Elsa said...

Kui ikka kudum liiga hõre, siis ei aita tõesti muu, kui peenemate varrastega kudumine :)
Aga mida sa optimaalse laiuse all mõtled? Sul on ju kampsuni mustri juures kirjas, kui lai see tükk peab olema. Sellest lähtuvalt saad ju oma proovilapi põhjal otusstada, kui palju silmuseid vaja on...

Anonymous said...

Proovi peenemate varrastega. Kui see ka ei aita, tuleb omal rehkendama hakata. Arvutad tàpselt vàlja lòike mòòtude jàrgi, mitu silma ja mitu mustri kordust teha.
piccola

Anonymous said...

Kuidas kudumine edeneb? Kampsik hakkab juba valmis saama?
piccola