Wednesday, November 16, 2005

Apdeit

Vahepeal tuli talve moodi asi ja oli ruttu vaja kindaid lapsele, said sellised:

See on minu elu esimene palmikuproov (naljakas, kudunud juba teab kui kaua, aga palmikuid pole varem teinud, lihtne oli), seega andke andeks, et natuke läks üks mustrist välja, ei märganud enne, kui kinnas pea valmis.
Kampsik edeneb vaevaliselt. Olen seda umbes sada korda uuesti alustanud, põhjuseid seinast seina: a là kudusin liiga lõdvalt/kõvasti, kudusin liiga väikse/suure. Alguses lähtusin otseselt kirjutatust, tuli liiga suur, siis arvutasin ja kudusin pea käeaukudeni valmis ja avastasin, et vabandust väga, aga mul on mõõdud ikkagi mõni sentimeeter suuremad kui lõikel. Isegi praegu pole ma veendunud, et kui asi lõpuks valmib, et kas see siis mulle ka õigesti istub. Nii et pöidlad pihku, tulemusi saab ehk paari nädala pärast. Vahepeal vaja veel külma aja asjad valmis vuhkida. Besides, ühe poole tegemiseks kulub ca 2,5 päeva (see on siis noh ütleme ca 5 tundi päevas ehk üks hellaks hõõrutud sõrmenukk :P)
Lapse kampsun on valmis, ootab ainult üht sukanõela (jah, ma olen totaalselt alavarustatud siin), et kokku saaks panna, siis saab krae külge ja ongi kõik.
Aga täna hakkan nuputama kinnaste juurde mütsi, leidsin ühe nunnu mustri, aga pean siin oma pea ära murdma, et kuidas seda oma lapsele kohandada. Ja siis seda veel et, milliste varrastega koote mütse teie?

3 comments:

Anonymous said...

Mütsi koon sukavarrastega, suurus 3,5 :)

Elsa said...

Mina koon mütse enamasti lühikeste (40 cm) ringvarrastega. Sukavarrastega kudumise vastu pole midagi, aga kulub aega rohkem ja kaasa võtta ju ka tülikam. Mütsi pealael rohkelt kahandusi tehes lähen mugavuse mõttes siiski sukavarrastele üle :)
Varda jämeduse valin lõngast lähtuvalt :)

Anonymous said...

Mul sama probleem - pole millega vesti tùkke kokku òmmelda. Ehk ajab heegelnòel asja àra vòi siis tuleb poodi otsima minna.
piccola